Wat kost een badkamerrenovatie?

De prijsschattingen voor het opknappen van een badkamer in 2024 kunnen variëren en zijn afhankelijk van meerdere onderdelen, zoals de plaats, de omvang van je renovatieproject, en je keuzes in materialen en aannemers.

Hieronder volgt een overzicht van de mogelijke kosten voor een gemiddelde badkamerrenovatie:

 1. Sloop:
  Voor het verwijderen van oude tegels, sanitair en vloeren kunnen de kosten uiteenlopen, afhankelijk van de mate van sloopwerk. De schattingen liggen tussen €500 en €2000.

 2. Nieuwe vloer leggen:
  De keuze van vloerbedekking is bepalend, waarbij u kunt denken aan tegels, vinyl of laminaat. Afhankelijk van de kwaliteit en grootte van de ruimte, variëren geschatte kosten hiervoor van €500 tot €3000.

 3. Sanitair en kranen:
  De investering in nieuw sanitair zoals een toilet, wastafel, bad of douchecabine inclusief toebehoren zal afhangen van merk- en kwaliteitsvoorkeuren. De uitgaven zouden tussen €1000 en €5000 kunnen liggen.

 4. Tegelzetten:
  Voor het betegelen van wanden en vloeren zijn er verschillende opties qua materiaal waaronder keramiek of natuursteen. Afhankelijk ook van de arbeidskosten, schommelen de prijzen tussen €1000 en €5000.

 5. Elektra en verlichting:
  Nieuwe elektrische bedrading, stopcontacten, lichtarmaturen en eventuele ventilatoren brengen afhankelijk van veelheid kosten met zich mee die vermoedelijk tussen de €500 en €2000 liggen.

 6. Finishing Touch en accessoires:
  Kosten voor verf, kitwerk, spiegels, handdoekrekken, toiletpapierhouders en andere decoratieve items kunnen variëren tussen de €500,- tot €1500,-.

Houd er rekening mee dat dit ruwe schattingen zijn die kunnen verschillen door diverse factoren. Verstandig is om meerdere offertes aan te vragen bij verscheidene vakmensen voor een preciezer kostenplaatje over jouw unieke badkamerrenovatieproject.

Benieuwd naar jouw droom badkamer?

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd