Verwarming

De verwarming van een badkamer blijft altijd een hot topic. Het bouwbesluit schrijft uiteraard regels voor, echter bij een renovatie kunt u hier niet altijd aan voldoen. Daarnaast zijn er ook vele factoren waar u rekening mee moet houden. Al deze overwegingen nemen wij natuurlijk in het advies gesprek mee. Er zijn vele verschillende soorten verwarmingen. Hieronder zullen we er een aantal bespreken. Naast de gebruikelijke verwarming, is er ook vloerverwarming. Deze vloerverwarming is vaak elektrisch en is geen hoofdverwarming. Steeds vaker zien we echter ook vloerverwarming, die als hoofdverwarming dient. Dit wordt steeds vaker in nieuwbouw toe gepast.

Als u een badkamer goed wil verwarmen, moet u rekening houden met 93 watt per m3. Dus lengte x breedte x hoogte x 93 = de totale capaciteit die u nodig heeft om een badkamer optimaal te verwarmen. Benieuwd naar hoe u de badkamer het beste kunt verwarmen? Maak dan een afspraak en laat u inspireren door onze adviseurs.

Design radiatoren

Naast de gewone handdoek radiatoren onderscheiden we ook echte design radiatoren. Naast dat deze de ruimte uiteraard ook verwarmen, dragen deze ook bij aan de uitstraling. Deze zijn te verkrijgen in verschillende vormen en kleuren en afmetingen.

Ook bij Afbouwinstijl.nl, zijn wij ons bewust, dat het anders kan. Wij hebben gekozen voor de designradiatoren van Instamat. Deze zijn onderscheidend en van superieure kwaliteit.

Elektrische Radiatoren

Elektrische radiatoren worden, met de stijgende gasprijzen, steeds populairder. Ze zijn ook gemakkelijk toe te passen in een badkamer en u kunt deze eigenlijk overal neerhangen. Het enige wat u nodig heeft, is een stopcontact.

Een bijkomend voordeel van een elektrische radiator, is dat u deze onafhankelijk van uw centrale thermostaat kan instellen.  Tevens zijn ze veilig in gebruik en niet geheel onbelangrijk onderhoudsvrij. De elektrische radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen.

Ligbad wit in badkamer

Handdoek Radiatoren

 In de badkamer ziet u heel vaak handdoek radiatoren. Met een handdoek radiator verwarmt u niet alleen de ruimte, maar bijvoorbeeld ook uw handdoeken. Deze kunt u gemakkelijk over de horizontale buizen heen hangen.

Ook zijn hier radiator accessoires voor te verkrijgen, waar door het ophangen van een handdoek nog gemakkelijker gaat. Handdoekradiatoren zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en uitvoeringen.

Badmeubel met radiator en spiegel

Badkamerverwarming

Badkamerverwarming is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u met een nieuwe badkamer bezig bent. Maar het is uiteraard een belangrijk onderdeel omdat het comfort brengt. Warmte in een badkamer is voor eenieder een persoonlijk iets. Ook de positionering van de badkamer in het huis zelf speelt een belangrijke rol. Laat u goed adviseren. U kunt namelijk maar 1 keer de juiste keus maken. Verwarming is echter wel moeilijk te adviseren, aangezien het ook een heel persoonlijk iets is. Leidraad is altijd de grootte van de badkamer. Er zijn ruwweg 3 manieren om uw badkamer te verwarmen.

Badkamerradiator

De meest klassieke is de radiator. Deze methode van verwarmen is vrijwel gelijk aan die van uw woonkamer. Er is een radiator aan de muur bevestigd waar warm water door heen stroomt. De radiator verspreid vervolgens de warmte door de ruimte. De keuze in radiatoren is reuze. Standaard radiatoren, Design radiatoren, In allerlei verschillende afmetingen en kleuren. Tegenwoordig zijn heel veel design radiatoren verkrijgbaar in een elektrische variant.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is de onzichtbare verwarming. Hier dienen we echter een verschil te maken in vloerverwarming als hoofdverwarming, gebaseerd op verwarmingbuizen die door uw vloer lopen en net als radiatoren warm water bevatten. Er wordt ook vaak gesproken over elektrische vloerverwarming. Bij Afbouwinstijl.nl noemen wij deze verwarming “Puur de luxe van een voor verwarmde tegel”. Deze verwarming verwarmt namelijk niet de ruimte, maar geeft wel een behaaglijk gevoel als u er op staat.

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een relatief nieuwe manier van de badkamer verwarmen. Deze infrarood verwarming kunt u net als elektrische radiatoren, aansluiten op het lichtnet. De warmte is anders dan bij systemen waarbij de lucht verwarmd wordt. Infrarood verwarming straalt warmte uit die direct te voelen is. Bovendien kan infrarood verwarming automatisch worden ingeschakeld als er iemand binnen komt lopen.

Laat u inspireren door onze verwarmingen

Instamat scudi

Instamat volata

Instamat flaps

Instamat flaps

Instamat flaps

Instamat scudi

Benieuwd naar jouw droom badkamer?

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd