Goedkope keukens

In de keukenbranche wordt vaak gesproken over goedkope keukens. Maar wat is nu goedkoop en hoe zit het nu precies met de prijs kwaliteit verhouding van een keuken. We zullen u dat hieronder proberen uit te leggen.

Bij Afbouw in Stijl kunnen we keukens leveren in elke prijsklasse, je bepaalt natuurlijk zelf wat je uit wilt geven voor een keuken. Echter zul je dan wel juiste keuzes moeten maken.

De prijs van een keuken is ruwweg opgebouwd uit de volgende elementen :

 • De kasten
 • Het werkblad
 • De spoelbak
 • De kraan
 • De opslag en transport van de keuken
 • Het verwijderen en afvoeren van de oude keuken
 • Het aanpassen van het leidingwerk
 • Het stukadoren van de wanden
 • Het plaatsten en aansluiten van de nieuwe keuken
 • Eventueel het afwerken van de wanden met tegels, achter platen ect ect.

Goedkope nieuwbouw keuken

Bovenstaande genoemde elementen bepalen de totaal prijs van je nieuwe keuken bij een complete renovatie. Indien je een nieuwbouw woning hebt gekocht zullen bepaalde prijselementen uiteraard wegvallen. We zullen hieronder proberen kort in te gaan.

 • Kasten : Belangrijk is dat de binnen kasten van de hardste persing spaanplaat zijn. Hier kun je gewoon een schroef in en uit draaien. IKEA keukens worden vaak als goedkoop beschouwt, maar hier zijn de binnen kasten van de laagste persing spaanplaat (goedkoop), en aangezien we allemaal wel iets van IKEA in ons huis hebben, zouden we dat ook allemaal moeten weten.
 • Werkblad : werkbladen heb je in veel verschillende soorten materialen van Spaanplaat (goedkoop) tot en met keramiek (duur) en alles daar tussen in, met al hun eigen voor en nadelen.
 • Spoelbak : we bestellen deze altijd mee bij onze werkbladen leverancier. Dit heeft twee voordelen. Deze zijn goedkoper, maar kwalitatief top. Boven dien past het altijd perfect
 • Kraan : Er is een groot prijsverschil tussen gewone kranen en kokend heet water kranen. Ook zijn chromen kranen goedkoper dan Rvs Kranen. Maar wie wilt er nu een chromen kraan bij een rvs spoelbak ?
 • Opslag en transport : Bij afbouw in stijl doen wij dit bij een externe leverancier. Dit heeft meerder voordelen. Het wordt tot in de keuken geleverd op een dag dat het u het beste uitkomt. Maar nog veel belangrijker, indien er transportschade wordt geconstateerd, direct of tijdens plaatsten, valt dit altijd onder garantie.
 • De overige punten kunnen wij bij afbouw in stijl allemaal voor u uitvoeren. Dit doen wij allemaal in eigen beheer. Ik heb ze hier benoemd omdat wij vinden dat ook deze werkzaamheden dienen te worden meegenomen in de totaal prijs. Ik zal dit aan de hand van een simpel voorbeeld proberen uit te leggen. Een IKEA keuken wordt door de consument als goedkoop beschouwd. En dat klopt qua aanschaf van de keuken. Maar dat zit hem natuurlijk in de kwaliteit van de onderkasten, hun geweldige inkoopvolume. Maar ook in het leveren van hun eigen apparatuur. Nogmaals de prijs/kwaliteit verhouding klopt prima bij aanschaf van een IKEA keuken, en dat doet IKEA geweldig. Het is altijd makkelijke om een con collega naar beneden te praten, maar dat doen we bij afbouw in stijl niet. Echter wist u dat er achter de kasten van IKEA geen ruimt zit voor leidingwerk en dit dus allemaal dient te worden in gefreesd, wat extra geld kost. Wist u dat het plaatsten en aansluiten van een Ikea keuken bijna 2.5 x zo veel kost als een voor gemonteerde keuken kost. Als u al deze kosten gaat door rekenen, waar komt dan de totaal prijs van u keuken op uit?

Moraal van het bovenstaande betoog is dat bij de aanschaf van een keuken, u appels met appels moet vergelijken, en niet met peren. Je kunt een euro maar 1 keer uitgeven, en zeker met de aanschaf van een keuken. Bij Afbouw in stijl weten wij dit, en proberen dan ook altijd met u mee te denken. Niet om die “goedkope” keuken te leveren, maar om de uitdaging aan te gaan om u zoveel mogelijk waar voor je euro te leveren, dus de hoogst mogelijk prijs/kwaliteit verhouding.

Geen tijd? Wij komen bij je thuis!

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd