Wastafels

Er bestaan verschillende soorten wastafels, elk uiteraard met haar voordelen of nadelen. Wastafels kunnen vrijhangend zijn. Dat wil zeggen zonder badmeubel. Daarnaast heeft u wastafels die op een meubel worden geplaatst. U kunt niet wastafels van de ene leverancier combineren met een badmeubel van een andere leverancier combineren. Daar hebben we bij Afbouwinstijl.nl wel goede oplossingen voor. Daar wil ik u verwijzen naar onze pagina maatwerkmeubels en maatwerkwastafels.

We proberen in alle Afbouwinstijl.nl showrooms een juiste afspiegeling te geven van alle verkrijgbare wastafels. Uiteraard is dat niet makkelijk met zoveel keuzes en kleuren. Mocht u wat willen komen bewonderen, of bent u op zoek naar iets specifieks, kunt u uiteraard contact op nemen of een afspraak maken bij één van onze showrooms. Zij vertellen precies wat er wel of niet hangt en wat de mogelijkheden zijn.

Maatwerk wastafels

Bij Afbouwinstijl.nl worden ook onder andere ook keukens verkocht. Onze leverancier voor onze werkbladen heeft ook een sanitaire afdeling. Dat betekent dat wij ook wastafels kunnen maken van composiet, graniet, keramiek, dekton en corian. De lengte van deze wastafels wordt alleen beperkt door de lengte van het basismateriaal, veelal kan dit tot 3 meter.

Elke interieurstylist zal het met ons eens zijn want hoe cool is het om de wastafel van het badmeubel te laten overeenkomen met het werkblad van uw keuken? Dus ook voor wastafel op maat kunt u terecht bij Afbouwinstijl.nl!

Onze collectie wastafels

In onze collectie bieden wij een uitgebreid assortiment aan wastafels aan. Bekijk hier een aantal voorbeelden van wastafels:

Keramieken wastafels

Keramiek is al vele decennia populair in de badkamer. Het is een krasvrij materiaal dat, doordat het doorgaans in het wit (tegenwoordig ook in meerdere kleuren) wordt uitgevoerd, en makkelijk schoon te houden is. Vlekken of andere onzuiverheden zijn makkelijk te zien en te verwijderen. Tevens houdt keramiek warmte goed vast en breekt het niet als het blootgesteld wordt aan grote(re) temperatuurverschillen.

Keramieken wastafels worden gemaakt van natuurlijke materialen. Doorgaans wordt hier aardewerk of porselein voor gebruikt.  Bovendien kunnen we bij Afbouwinstijl.nl keramieken wastafels op maat laten maken.

Keramieken wastafel

Polybeton wastafels

Polybeton, of ook wel mineraalmarmer is een materiaal gemaakt op basis van marmerpoeder en polyester. Het voelt aan als massief steen, en is in tegenstelling tot keramiek verkrijgbaar in veel strakkere vormen.

Rechte hoeken en vierkante bakken zijn met keramiek bijna niet te maken. Zowel voor polybeton als keramiek geldt dat het uit een stuk gegoten is, en makkelijk te onderhouden en hygenisch is. Als uw wasbak beschadigt, zal er bij keramiek een stukje glazuur afbreken, en polybeton zal krassen. Krassen op het polybeton zijn onzichtbaar weg te poetsen. Beschadigd glazuur op een keramieken wastafel is niet te herstellen.

Polybeton wastafels

Solid Surface wastafels

Solid Surface is een composiet geproduceerd uit mineralen en harsen. Het is niet poreus en heeft een intense (vaak witte kleur) Omdat het door en door van hetzelfde materiaal is, kunnen eventuele beschadigingen weggepolijst worden.

Het wordt veel gebruikt in badkamers en keukens. Dit komt omdat het materiaal duurzaam is en zeer hygiënisch. Het is robuust en chemische stoffen tasten het materiaal niet aan, bovendien bevat het geen poriën of naden, waardoor het beter beschermt tegen schimmels en bacteriën.

Het grote voordeel van Solid Surface zijn de diverse vormen, bijvoorbeeld een wastafel met een ingebouwd handdoekrek, is alleen mogelijk bij Solid Surface.

Solid surface wastafels

Natuurstenen wastafels

Natuurstenen wastafels hebben uiteraard een natuurlijke uitstraling, en geven een badkamer een luxe uitstraling. Echter vergt natuursteen ook onderhoud, want natuursteen is van nature een poreus materiaal. Dus impregneren is wel een pre.

Ook zijn er wastafels van basalt of graniet verkrijgbaar, deze hebben weer een wat andere uitstraling, echter zijn deze materialen wat meer hufterproof, en beter bestand tegen kalk en andere vuil aanslag.

De voordelen van een natuurstenen wastafel zijn: een unieke uitstraling, geen enkele wastafel is hetzelfde. Stevig en duurzaam. Beschadigingen ziet u nauwelijks in dit soort materiaal. De nadelen zijn zoals al gezegd, het vergt onderhoud en is zeer gevoelig voor kalk.

Natuurstenen wastafels

Betonnen wastafels

Betonnen wastafels kunnen net als natuurstenen wastafels een extra luxe uitstraling geven aan uw badkamer. Uiteraard is dit ook mogelijk bij Afbouwinstijl.nl. Afbouwinstijl.nl werkt hiervoor samen met Evolve, de specialist in beton voor keukens en badkamers. Uiteraard werken zij met lichtgewicht beton, en de ervaringen die zij hebben opgedaan in de keukenbranche hebben zij doorgezet in de badkamerbranche.

Al hun beton is voorzien van een unieke coating, die de uitstraling van beton versterkt en bescherming biedt tegen vlekken. Er zijn ook grote lengtes beschikbaar en keuze uit diverse kleuren.

Ze hebben een standaard lijn van wastafels, en is maatwerk uiteraard ook mogelijk. Wilt u ook een badmeubel eronder, is dat ook mogelijk. Wij van badkamerwarenhuis hebben hier namelijk ook aan gedacht en speciaal voor u ook hier leveranciers voor geselecteerd.

Laat u inspireren door onze collectie wastafels

Benieuwd naar jouw droom badkamer?

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd