Adviesgesprek

De aankoop van een nieuwe badkamer of toilet begint bij ons met een goed eerste adviesgesprek. In dit gesprek gaan we stap voor stap jouw nieuwe droombadkamer bespreken. Uiteraard hebben we van je wel input nodig. Zorg dan ook altijd dat je voorbereid bent en het volgende bij je heeft:

 • De afmetingen (hxbxl) van uw huidige badkamer (badkamerrenovatie) of van jouw nieuwe badkamer (nieuwbouw);
 • Denk na over wat je er allemaal in wilt hebben;
 • Lever input aan over de gewenste stijl (bv Pinterestfoto’s ‘badkamerinspiratie’);
 • Bij een badkamerrenovatie is het ook handig foto’s mee te nemen van de huidige badkamer situatie.
 

In dit adviesgesprek lopen wij de badkamer stapsgewijs met je door, we laten onze badkamer showroom zien waarin je ziet welke mogelijkheden er allemaal zijn, op basis van de door je aangegeven stijl of gewenste uitstraling. Houd rekening dat een advies gesprek voor een badkamer bij Afbouwinstijl.nl +/- 2 uur in beslag neemt. Heb je nog geen afspraak gemaakt? Maak dan gemakkelijk een afspraak!

En dan? Een badkamer offerte!

De badkamer en/of toilet is besproken, nu gaan wij voor je aan de slag. Op basis van de door ons besproken badkamerproducten en eventuele werkzaamheden, gaan wij voor je een offerte maken. Deze offerte zal naar je gemaild worden. In de regel duurt dit niet langer dan 3 of 4 werkdagen. Deze offerte zullen wij naar je doormailen.

Soms kan het zo zijn dat de badkamer offerte niet overeenkomt met jouw budget, dat kan gebeuren. Niet iedereen vindt het fijn om haar of zijn budget te vertellen. Dat begrijpen wij, echter dan de offerte niet overeenkomt met jouw budget, vertel het ons dan. Je hebt immers jouw droombadkamer uitgekozen, zonder op prijzen te letten, dus komt dat wel eens voor. Maar vaak kunnen we door naar andere leveranciers uit te wijken, wel richting jouw budget komen, zonder afbreuk te doen, aan de kwaliteit of uitstraling van jouw droombadkamer.

Tips voor het adviesgesprek

Eindelijk is het zover, je hebt de knoop doorgehakt en je hebt besloten jouw badkamer en/of toilet aan te pakken. Je hebt er voor gekozen om jouw badkamer op te frissen, of beter nog deze compleet te renoveren. Of je hebt een nieuwbouw huis gekocht, en de badkamer en toilet wordt casco opgeleverd.

In beide gevallen komt daar veel bij kijken, zeker als je dit voor de eerste keer doet. Hieronder zullen we je wat tips geven, die je helpen alles overzichtelijk te houden, en om jouw droombadkamer te realiseren, binnen het door jouw gestelde budget.

 • Tip 1: Uw wensen

Bedenk van tevoren heel goed na wat jouw stijl en wensen zijn;
– Maak een moodboard op papier; of simpelweg een bord via Pinterest
– Maak een kleuren palet.

De badkameradviseur ontvangt dan een goed idee van jouw wensen en richting, en kan je dus ook gerichter adviseren.

 • Tip 2: De Indeling

De  bestaande indeling van jouw badkamer is eigenlijk het uitgangspunt voor je nieuwe. Leidingwerk en afvoeren zijn allemaal te verleggen. Houd rekening met de positie van je toilet in de badkamer. Een nieuw toilet zal altijd hier in de buurt terug komen. Een rioleringsbuis is namelijk niet 1, 2, 3 te verleggen of weg te werken in de badkamer.

Onze badkameradviseurs zullen je hierin begeleiden, zodat er geen badkamer ontworpen wordt die technisch niet haalbaar is.

 • Tip 3: Bad of Douche, of beide?

Helaas zijn niet alle badkamers zeer groot. Vaak dient er een keuze gemaakt te worden voor of een douche of een bad. Waar de keuze op valt, ligt uiteindelijk bij jou. Ga na of je een echt bad- of douche mens bent.

Vaak zien we dat klanten toch beide willen. Uiteraard kan dat, maar houd er rekening mee dat het altijd ten koste van iets anders gaat, bijvoorbeeld de grootte van jouw badmeubel.

Een goede badkameradviseur, zal de juiste vragen stellen en je hierin begeleiden.

 • Tip 4: Onderhoud badkamer

Uiteraard willen we allemaal een mooie badkamer, en heeft eenieder zo zijn voorkeuren. En elke keer als je jouw nieuwe badkamer komt inlopen, moet je er uiteraard weer blij van worden. Echter probeer altijd rekening te houden met jouw gezinssituatie en/of de fase van je leven, waarin je verkeerd.

De uiteindelijk doelstelling is dat dit jouw droombadkamer wordt, maar vergeet niet de praktische zaken, als bijvoorbeeld, makkelijk in het onderhoud etc.

Onze adviseurs zullen je daar uiteraard ook in begeleiden, en precies vertellen wat je van een bepaald product kan verwachten.

 • Tip 5: Een reëel budget

Een hele belangrijke en deze voorkomt een heleboel teleurstellingen. Zorg dat je een reëel budget hebt. Dit is soms een hekel punt omdat veel consumenten, eigenlijk niet het achterste van hun tong willen laten zien. Dat is aan de ene kant heel begrijpelijk, want er zijn vele soorten badkamerzaken, die daar dan misbruik van maken en ergens naar toe gaan rekenen.

Bij Afbouwinstijl.nl gebeurt dat pertinent niet. Onze adviseurs zijn bouwkundig onderlegd en kunnen daardoor zeer goed de te verwachten kosten van de werkzaamheden inschatten. De werkzaamheden zijn vaak bij badkamerrenovaties, de grootste kosten post.

Dus per saldo: jouw reële budget minus de kosten werkzaamheden is “budget voor de sanitaire producten”. Hoe makkelijk is dat?

Daarnaast stoppen wij een hoop moeite en tijd in jouw adviesgesprek, dus zullen we graag zo goed mogelijk binnen jouw budget willen offreren.  Iedereen wil namelijk zoveel mogelijk en zo goed mogelijk, binnen het gestelde budget.

 • Tip 6: Relax

Uiteraard zijn wij op de hoogte, hoe onze concullega’s proberen te verkopen. Vaak wordt er gepusht voor een handtekening. Relax! Bij Afbouwinstijl.nl begint alles met een advies gesprek. Het enige risico wat je loopt, is dat je een complete overzichtelijke en transparante offerte van ons ontvangt.

 • Tip 7: Uw input

Aangezien wij al ruim een decennia werkzaam in de badkamerbranche, en weten welke leveranciers wat kunnen leveren, zijn er wel een aantal aspecten die in een adviesgesprek dienen te worden besproken, waarvan wij afhankelijk zijn van jullie input.

 • Verwarming van de badkamer. Verwarming is een subjectief begrip. Sommige klanten hebben het snel koud, andere weer snel warm. Voor nieuwbouw woningen zijn daar rekenmethodes voor. Deze rekenmethodes zijn niet toepasbaar op ouder woningen, aangezien deze anders zijn gebouwd en heel belangrijk zijn geïsoleerd. Geef aan in jouw gesprek hoe belangrijk je verwarming vindt. Veel standaard badkamer radiotors verwarmen prima, maar als je afwijkende wensen heeft vertel het ons, zodat wij hier rekening mee kunnen houden in het ontwerp, de offerte en het product.
 • Wateroverlast in de badkamer : veel klant kiezen voor een inloopdouche of een profiel loze douche cabine. Vaak met de reden dat het er strak uitziet, en makkelijk schoon te houden is. Echter moet je met deze producten wel rekening houden met wat meer “Wateroverlast”. Hiermee bedoelen we te zeggen dat water altijd een weg vindt buiten de doucheruimte met dit soort oplossingen, en dat waterplasjes buiten de doucheruimte, bij dit soort producten, normaal is. Met reguliere douchecabines is dit vaak niet zo, deze zijn 100 % spatwaterdicht.

Breng het ter sprake en wij kunnen je precies laten zien wat we bedoelen in onze showrooms

 • Verlichting bij ons is de verlichting die wij afnemen bij onze spiegel leveranciers. De kleur verlichting die daar in aangeboden wordt, is de kleur. Deze kunnen wij niet wijzigen.

Daarnaast is dit ook een specifieke keuze van de klant, echter kunnen wij daar minder in adviseren, aangezien wij geen verlichtingsspecialisten zijn. Uiteraard zullen wij wel meedenken!

Een badkamer en/of toilet is niet iets wat je dagelijks aanschaft. Het is een beslissing voor op een langere termijn, en je dient hier goed over na te denken. Bij Afbouwinstijl.nl bepaalt uzelf, wanneer je een handtekening wenst te zetten!

Stap 2

Offerte

Na een adviesgesprek gaan wij aan de slag met de offerte. Onze prijs is gebaseerd op jouw droombadkamer dus altijd voordelig.

Benieuwd naar jouw droom badkamer?

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd