Baden

Ligbaden zijn er in vele soorten maten, kleuren, materialen en afmetingen. Ligbaden zijn onder te verdelen in:

  • Inbouwbaden
  • Vrijstaande baden
  • Ligbaden met een ingebouwd whirlpool systeem
  • Semi vrijstaande baden.

Deze typen baden zullen we hieronder nog iets beter belichten. Belangrijk is dat u met de aanschaf rekening houdt met uw eigen lengte, maar ook met de diepte van het bad. Ook de beslissing  wel of niet een bad in de badkamer is een belangrijke. Veel badkamers in Nederland zijn net niet groot genoeg, en dat betekent dat wanneer men een bad wilt er altijd concessies dienen te worden gedaan. Welke concessies? Dat bespreekt u uiteraard met 1 van onze adviseurs

Semi vrijstaande baden

Deze baden zijn ideaal wanneer u twijfelt tussen een inbouw ligbad of een vrijstaand bad, zoals al eerder gezegd neemt een vrijstaand bad meer ruimte in, en leent niet elke badkamer qua afmeting zich niet voor een vrijstaand bad. Een semi vrijstaand bad kan deze uitdaging oplossen. Vaak zijn deze semi vrijstaande baden gemaakt om in een hoek te zetten, maar ook strak tegen een muur.

De semi vrijstaande baden komen uiteraard ook in verschillende maten, maar ook in verschillende materialen en kleuren. Wat dat betreft volgen deze producten ook de trends.

Benieuwd naar de mogelijkheden, maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs

Wit ligbad met inbouwkraan

Whirlpool baden

Bubbels en jets in de badkamer, Voor sommige mensen het ultieme gevoel van wellness. Bij Afbouwinstijl.nl werken we met 1 leverancier, voor whirlpoolbaden, namelijk Xenz. Een whirlpool zit namelijk vol met techniek, en alles met techniek kan kapot. Daarom is het belangrijk samen te werken met een specialist op dit gebied, met een eigen servicedienst, en verstand van zaken. Voordat u een whirlpool aanschaft bedankt u dan wel dat een whirlpool ook onderhoud nodig heeft, hij moet namelijk regelmatig ontkalkt worden.

Daarnaast is het ook goed om te bedenken, dat als u kiest voor een whirlpool, er serviceluiken dienen te worden gecreëerd. Zodat de motoren de warme lucht kunnen uitvoeren, maar ook dat een servicemonteur, op een normale manier bij de motoren kan komen.

Jacuzzi ligbad

Inbouwbaden

Met een inbouwbad creëert u een heerlijk plekje in uw badkamer om te ontspannen. Dit ligbad wordt altijd in een badombouw gezet, die u weer met allerlei materialen kunt afwerken, daarom dat een ligbad in elke stijl badkamer kan worden verwerkt. Een inbouw ligbad is verkrijgbaar in diverse maten, van klein tot groot. De meest verkochte maten zijn 180×80 en 170 x 75.  Er zijn baden met een ovale vorm of strakke rechthoekige vorm, en als u graag met zijn tweeën in bad wil, kies dan voor een duobad.

Inbouw ligbaden zijn vaak van Acryl, een glad en poriënvrij oppervlak, maar ze kunnen ook in plaatstaal geleverd worden. In beide materialen is er een diversiteit aan kleuren, waarmee u uw badkamer weer een hele andere look kan geven.

Vierkant ligbad met sfeeromgeving

Vrijstaande baden

Met vrijstaande baden creëert u een luxe badkamer, waar u natuurlijk wel de ruimte voor moet hebben. Dit soort baden komen echt tot uiting wanneer ze ook daadwerkelijk vrij staan. Deze baden komen ook in verschillende maten en verschillende materialen. Ze worden gemaakt van Acryl en staal, maar ook van Solid Surface en mineraalmarmer.

De vrijstaande baden komen ook steeds vaker in kleur, welke de luxere uitstraling van dit soort baden, nogmaals versterkt. Ook is er tegenwoordig een trend zichtbaar, van een vrijstaand bad in de slaapkamer. Indien de slaapkamer grenst aan de badkamer is dit vrij makkelijk te realiseren. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.

Rond ligbad mat grijs

Laat u inspireren door de baden van Xenz

Benieuwd naar jouw droom badkamer?

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd