Klassieke keuken

Het klassieke keukenontwerp is geïnspireerd op de elegante en tijdloze esthetiek van de Europese klassieke architectuur en interieurs. Hier zijn enkele kenmerken van een klassiek keukenontwerp:

  1. Kasten en meubels: Klassieke keukens hebben vaak kasten en meubels met verfijnde details zoals sierlijke lijsten, paneeldeuren, en ornamenten zoals kroonlijsten en pilasters. Materialen zoals massief hout, zoals eiken, mahonie of kersenhout, worden veel gebruikt.

  2. Kleurpalet: Traditionele kleuren zoals crème, beige, zacht grijs, wit en verschillende tinten van bruin zijn populair in klassieke keukens. Deze kleuren dragen bij aan een warme en uitnodigende sfeer.

  3. Marmeren werkbladen: Marmer is een populaire keuze voor werkbladen in klassieke keukens vanwege zijn elegantie en duurzaamheid. Andere natuurstenen zoals graniet en kwarts kunnen ook worden gebruikt.

  4. Verlichting: Klassieke keukens hebben vaak elegante verlichtingsarmaturen zoals kroonluchters, wandlampen en sierlijke hanglampen. Zachte, warme verlichting draagt bij aan de gezellige sfeer.

  5. Details en versieringen: Het klassieke keukenontwerp wordt gekenmerkt door verfijnde details en ornamenten. Dit kunnen bijvoorbeeld handgesneden houtwerk, decoratieve tegels, mozaïeken, en antieke accenten zijn.

  6. Kraanwerk en apparaten: Klassieke keukens kunnen worden uitgerust met vintage-geïnspireerde kranen en apparaten met traditionele afwerkingen zoals brons, koper of nikkel. Dit draagt bij aan de nostalgische uitstraling van de ruimte.

  7. Symmetrie en balans: Symmetrie speelt vaak een belangrijke rol in het klassieke keukenontwerp. Het gebruik van evenwichtige composities en proporties zorgt voor een gevoel van harmonie en rust in de ruimte.

Kortom, een klassiek keukenontwerp straalt tijdloze elegantie, verfijning en comfort uit, met aandacht voor vakmanschap en traditionele details.

Klassieke keuken inspiratie

afbouwinstijl-klassieke-keukens-inspiratie5
afbouwinstijl-klassieke-keukens-inspiratie6
afbouwinstijl-klassieke-keukens-inspiratie7
afbouwinstijl-klassieke-keukens-inspiratie10
afbouwinstijl-klassieke-keukens-inspiratie4
afbouwinstijl-klassieke-keukens-inspiratie3
afbouwinstijl-klassieke-keukens-inspiratie9

Geen tijd? Wij komen bij je thuis!

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd