Toiletten

Ook in de categorie toiletten zijn er diverse mogelijkheden. Wordt het een staand toilet of een hangend wandcloset. Bij een hangend toilet heeft u ook dan weer de keuze van inbouwreservoir. Welk inbouwreservoir het beste bij u past, is dus ook afhankelijk welke bedieningsplaats het beste bij u past. Wat heel belangrijk is bij de keuze van een toilet, is uiteindelijk de toiletzitting, want dit is uiteindelijk waar u op zit, en dus van groot belang voor het comfort.

Als de toiletzitting dan ook nog van een soft close en quickrelease functie is voorzien, dan hebben we het plaatje compleet. De wandclosetten zijn tegenwoordig ook in heel veel verschillende kleuren te krijgen. Benieuwd naar onze collectie toiletten? Maak dan een afspraak!

Douche wc's

Steeds bekender in Nederland worden de zogenaamde douche-wc’s. Het begrip bidet was uiteraard al bekend. Een douche-wc is een normaal toilet met een geïntegreerde onderdouche functie. Een douche-wc is een toilet en een bidet ineen, die verkrijgbaar is met simpele basis functies, maar ook kan worden aangeschaft met warm water en een föhn functie, nogmaals u bepaalt zelf hoe gek u het maakt. Inmiddels zijn er 1001 modellen, en begrijpen we dat u ook door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarom houden we het bij Afbouwinstijl.nl simpel en hebben ook hier voor u al een voorselectie gemaakt, wederom op het principe prijs-kwaliteitverhouding. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Verschillende mogelijkheden in toiletten

In onze collectie toiletten heeft u uitgebreide keuze aan toiletten. Hierbij heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor extra’s of te kiezen voor het standaard toilet. Onze collectie toiletten bestaat uit:

De toiletpot

Onze maatwerk badmeubels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en afwerkingen, van klassiek tot modern en van hout tot hoogglans wit. En omdat de badkamermeubels op maat gemaakt worden, zijn ze perfect afgestemd op uw specifieke behoeften en passen ze onder elke wastafel.

Rimfree toiletten

Rimfree toiletten zijn echt van de laatste twee jaar. Ook wel rimless of spoellrandloos genoemd. Spoelrandloos is de nieuwste techniek op gebeid van toiletten. In het toilet wordt een functionele waterverdeler verwerkt, waardoor het water direct de afvoer in gaat. Een spoelrandloos toilet is daardoor extra hygienisch en u houdt het makkelijker schoon.

Inbouwreservoirs fabrikanten spelen hier uiteraard op in, door de zogenaamde blokjeshouders. Dit zijn accessoires die bij een inbouwreservoir kunt kopen, die het mogelijk makken een tablet toe te voegen, zodat bij elke spoellbeurt de toilet gereinigd wordt.

Vrijhangende toiletten

Vrijhangende toiletten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de hedendaagse badkamers en/of toiletten. Deze wandclosetten worden altijd gecombineerd met inbouwreservoirs. De ruimte in toiletten is altijd beperkt, daarom wordt een wandcloset in de regel in 3 maten geleverd te weten 55 cm, 52 cm, 48 cm diep. Mocht uw toiletruimte nog kleiner zijn, kunt u altijd nog werken met een ondiep inbouwreservoir, om zo toch nog voldoende  zitruimte te creëren.

Het grootste voordeel van vrijhangende toiletten is toch wel de hygiëne. Een wandcloset hangt van de grond, en de vloer is dus heel makkelijk schoon te maken. 

Diepspoel of vlakspoel wc

Bij een diepspoel toilet valt de boodschap direct in het water, waardoor u minder snel last heeft van nare geurtjes. Ook is een diepspoel toilet vaak compacter, waardoor u ruimte bespaart. Wel wordt het opspattende water van een diepspoel toilet soms als vervelend ervaren. Kies in dat geval voor een vlakspoel toilet, daar blijft de boodschap als het ware liggen. Ook handig als er regelmatig onderzoeken met de ontlasting plaatsvinden. We zien wel dat de keus in vlakspoel toiletten vele malen kleiner is

Aansluiting afvoer

Een toilet kan altijd aangesloten worden. Een goede adviseur vindt altijd een oplossing, voor uw situatie thuis. Of het nu een PK of OA aansluiting is voor uw staande toiletpot, of dat u van een staande toiletpot naar een hangend wandcloset wilt.

Inbouwreservoir

Een toiletset is niet compleet zonder inbouwreservoir. Welke het beste bij u past, is voornamelijk afhankelijk van de bedieningsplaat die u wilt. Het inbouwreservoir hangt daar namelijk mee samen: qua bedieningsplaat kunt u kiezen uit één of twee (DualFlush) knoppen die respectievelijk 3 en 6 liter water gebruiken. Twee knoppen heeft vaak de voorkeur, omdat u daarmee water bespaart. Bedieningspanelen zijn in verschillende design verkrijgbaar. Ook voor inbouwtoilet zit uw stijl er altijd bij.

Toilet accessoires en musthaves

Accessoires zijn niet bij de toiletset inbegrepen, maar deze horen natuurlijk wel in uw badkamer of toiletruimte! Met accessoires werkt u de ruimte mooi af in uw eigen stijl. Denk aan zwarte toilet accessoires, of accessoires in dezelfde kleur als de bedieningsplaat. 

Laat u inspireren door onze toiletten van Creavit

Benieuwd naar jouw droom badkamer?

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd