Adviesgesprek

De aankoop van een nieuwe keuken begint bij ons met een goed eerste adviesgesprek. In dit gesprek gaan we stap voor stap uw nieuwe droomkeuken bespreken. Uiteraard hebben we van u wel input nodig. Zorg dan ook altijd dat u voorbereid bent en het volgende bij u heeft:

  • De afmetingen (hxbxl) van uw huidige keuken (keukenrenovatie) of van uw nieuwe keuken (nieuwbouw);
  • Denk na over wat u er allemaal in wilt hebben;
  • Lever input aan over de gewenste stijl (bv Pinterestfoto’s ‘keukeninspiratie’);
  • Bij een keukenrenovatie is het ook handig foto’s mee te nemen van de huidige keuken situatie.

In dit adviesgesprek lopen wij de keuken stapsgewijs met u door, we laten onze keuken showroom zien waarin u ziet welke mogelijkheden er allemaal zijn, op basis van de door u aangegeven stijl of gewenste uitstraling. Houd rekening dat een advies gesprek voor een keuken bij Afbouwinstijl.nl +/- 2 uur in beslag neemt. Heeft u nog geen afspraak gemaakt? Maak dan gemakkelijk een afspraak!

En dan? Een keuken offerte!

De keuken is besproken, nu gaan wij voor u aan de slag. Op basis van de door ons besproken keukenproducten en eventuele werkzaamheden, gaan wij voor u een offerte maken. Deze offerte zal naar u gemaild worden. In de regel duurt dit niet langer dan 3 of 4 werkdagen. Deze offerte zullen wij naar u doormailen.

Soms kan het zo zijn dat de keuken offerte niet overeenkomt met uw budget, dat kan gebeuren. Niet iedereen vindt het fijn om haar of zijn budget te vertellen. Dat begrijpen wij, echter dan de offerte niet overeenkomt met uw budget, vertel het ons dan. U heeft immers uw droomkeuken uitgekozen, zonder op prijzen te letten, dus komt dat wel eens voor. Maar vaak kunnen we door naar andere leveranciers uit te wijken, wel richting uw budget komen, zonder afbreuk te doen, aan de kwaliteit of uitstraling van uw droomkeuken.

Tips voor het adviesgesprek

Eindelijk is het zover, u heeft de knop doorgehakt en u heeft besloten uw keuken aan te pakken. U heeft er voor gekozen om uw keuken op te frissen, of beter nog deze compleet te renoveren. Of u heeft een nieuwbouw huis gekocht, en de keuken wordt casco opgeleverd.

In beide gevallen komt daar veel bij kijken, zeker als u dit voor de eerste keer doet. Hieronder zullen we u wat tips geven, die u helpen alles overzichtelijk te houden, en om uw droomkeuken te realiseren, binnen het door u gestelde budget.

  • Tip 1: Uw wensen

Bedenk van tevoren heel goed na wat uw stijl en wensen zijn;
– Maak een moodboard op papier; of simpelweg een bord via Pinterest
– Maak een kleuren palet.

De keukenadviseur ontvangt dan een goed idee van uw wensen en richting, en kan u dus ook gerichter adviseren.

  • Tip 2: De Indeling

De bestaande opstelling van uw keuken vormt eigenlijk het vertrekpunt voor het nieuwe ontwerp. Het verplaatsen of verbergen van leidingwerk en afvoeren is geen eenvoudige klus in de keuken, maar deze zijn allemaal te verleggen. 

Onze keukenadviseurs staan voor u klaar om u te begeleiden, zodat uw keukenontwerp technisch uitvoerbaar is.

  • Tip 3: Onderhoud keuken

Uiteraard willen we allemaal een mooie keuken, en heeft eenieder zo zijn voorkeuren. En elke keer als u uw nieuwe keuken komt inlopen, moet u er uiteraard weer blij van worden. Echter probeer altijd rekening te houden met uw gezinssituatie en/of de fase van uw leven, waarin u verkeerd.

De uiteindelijk doelstelling is dat dit uw droomkeuken wordt, maar vergeet niet de praktische zaken, als bijvoorbeeld, makkelijk in het onderhoud etc.

Onze adviseurs zullen u daar uiteraard ook in begeleiden, en precies vertellen wat u van een bepaald product kan verwachten.

  • Tip 4: Een reëel budget

Een hele belangrijke en deze voorkomt een heleboel teleurstellingen. Zorg dat u een reëel budget heeft. Dit is soms een hekel punt omdat veel consumenten, eigenlijk niet het achterste van hun tong willen laten zien. Dat is aan de ene kant heel begrijpelijk, want er zijn vele soorten keukenzaken, die daar dan misbruik van maken en ergens naar toe gaan rekenen.

Bij keukenwarenhuis gebeurt dat pertinent niet. Onze adviseurs zijn bouwkundig onderlegd en kunnen daardoor zeer goed de te verwachten kosten van de werkzaamheden inschatten. De werkzaamheden zijn vaak bij keukenrenovaties, de grootste kosten post.

Daarnaast stoppen wij een hoop moeite en tijd in uw adviesgesprek, dus zullen we graag zo goed mogelijk binnen uw budget willen offreren.  Iedereen wil namelijk zoveel mogelijk en zo goed mogelijk, binnen het gestelde budget.

  • Tip 5: Relax

Uiteraard zijn wij op de hoogte, hoe onze concullega’s proberen te verkopen. Vaak wordt er gepusht voor een handtekening. Relax! Bij Afbouwinstijl.nl begint alles met een advies gesprek. Het enige risico wat u loopt, is dat u een complete overzichtelijke en transparante offerte van ons ontvangt.

  • Tip 6: Uw input

Aangezien wij al ruim een decennia werkzaam in de keukenbranche, en weten welke leveranciers wat kunnen leveren, zijn er wel een aantal aspecten die in een adviesgesprek dienen te worden besproken, waarvan wij afhankelijk zijn van jullie input.

Breng het ter sprake en wij kunnen u precies laten zien wat we bedoelen in onze showrooms

Stap 2

Offerte

Na een adviesgesprek gaan wij aan de slag met de offerte. Onze prijs is gebaseerd op uw keukenkamer dus altijd voordelig.

Geen tijd? Wij komen bij je thuis!

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd