Landelijke keuken

Een landelijke keuken is een populair keukenontwerp dat vaak geassocieerd wordt met een warme, gezellige uitstraling. Kenmerkend voor landelijke keukens zijn traditionele elementen en materialen die een rustieke en huiselijke sfeer creëren. Hier zijn enkele kenmerken van landelijke keukens:

 

  1. Hout: Houten kasten, planken, en balken worden vaak gebruikt in landelijke keukens. Deze kunnen worden afgewerkt met een natuurlijke houtkleur of geschilderd in zachte, warme tinten zoals crème, wit, of pastelkleuren.

 

  1. Rustieke details: Landelijke keukens hebben vaak rustieke details zoals houten panelen, sierlijke handgrepen en knoppen, en traditionele kroonlijsten.

 

  1. Natuurlijke materialen: Naast hout kunnen natuurlijke materialen zoals steen, keramiek en terracotta worden gebruikt voor werkbladen, backsplashes en vloeren.

 

  1. Open rekken: Open rekken of planken worden vaak gebruikt in landelijke keukens om serviesgoed en keukengerei tentoon te stellen.

 

  1. Landelijke apparaten: Het gebruik van vintage-geïnspireerde of traditionele keukenapparaten kan de landelijke uitstraling versterken. Denk hierbij aan fornuizen met een klassieke uitstraling en retro koelkasten.

 

  1. Boerderijwasbakken: Een boerderijwasbak, ook wel bekend als een Belfast-wasbak, is een populaire keuze voor landelijke keukens vanwege zijn traditionele uitstraling en functionaliteit.

 

  1. Warm en uitnodigend kleurenpalet: Landelijke keukens maken vaak gebruik van warme en uitnodigende kleuren, zoals zachte pasteltinten, crème, beige en warme grijstinten.

 

 1. Gezellige sfeer: Het doel van een landelijke keuken is om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren waarin familie en vrienden graag samenkomen.


Bij het ontwerpen van een landelijke keuken is het belangrijk om rekening te houden met je eigen smaak en stijlvoorkeuren, evenals met praktische overwegingen zoals opbergruimte en functionaliteit.

Landelijke keuken inspiratie

afbouwinstijl-landelijke-keuken-inspiratie
afbouwinstijl-landelijke-keuken-inspiratie2
afbouwinstijl-landelijke-keuken-inspiratie5
afbouwinstijl-landelijke-keuken-inspiratie6
afbouwinstijl-landelijke-keuken-inspiratie4
afbouwinstijl-landelijke-keuken-inspiratie7
afbouwinstijl-landelijke-keuken-inspiratie3
afbouwinstijl-landelijke-keuken-inspiratie2
afbouwinstijl-landelijke-keuken-inspiratie8

Geen tijd? Wij komen bij je thuis!

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd