Donkere keuken

Een donker keukenontwerp kan een chique en eigentijdse uitstraling hebben, en het kan een gevoel van warmte en gezelligheid creëren. Hier zijn enkele kenmerken van een donker keukenontwerp:

  1. Kleurkeuze: Donkere kleuren zoals diepzwart, donkergrijs, antraciet, marineblauw, en donkerbruin worden gebruikt als dominante kleuren voor de kasten, muren en vloeren. Deze kleuren kunnen worden gecombineerd met accenten van metallics zoals goud, koper of roestvrij staal voor een luxe uitstraling.
 
  1. Materialen: Materialen zoals mat of glanzend gelakt hout, gepolijst graniet, marmer, beton of donkere natuursteen worden vaak gebruikt in donkere keukens. Deze materialen voegen textuur en diepte toe aan het ontwerp.
 
  1. Contrast: Om visueel contrast toe te voegen en te voorkomen dat de ruimte te somber wordt, kunnen lichte accenten worden gebruikt, zoals witte of lichte gekleurde werkbladen, backsplashes, of decoratieve elementen zoals lampen, stoelen, of accessoires.
 
  1. Verlichting: Verlichting is essentieel in een donkere keuken om ervoor te zorgen dat de ruimte goed verlicht is en niet somber aanvoelt. Gebruik van strategisch geplaatste plafondlampen, inbouwspots, hanglampen, en onderkastverlichting kan helpen om de ruimte op te helderen en de donkere kleuren tot hun recht te laten komen.
 
  1. Minimalistisch design: Een minimalistisch ontwerp met strakke lijnen en ingetogen details kan goed werken in een donkere keuken. Overmatige ornamenten kunnen worden vermeden om een strak en eigentijds gevoel te behouden.
 
 1. Accentueren met planten en kleurrijke accessoires: Het toevoegen van levendige groene planten en kleurrijke accessoires zoals kussens, keukengerei, of kunstwerken kan helpen om de ruimte op te fleuren en een levendige sfeer te creëren in een anders donker ontwerp.
Het ontwerpen van een donkere keuken vereist zorgvuldige planning en overweging van verlichting, contrast en materialen om een uitnodigende en stijlvolle ruimte te creëren.

Donkere keuken inspiratie

afbouwinstijl-donkere-keukens-inspiratie (2)
afbouwinstijl-donkere-keukens-inspiratie (4)
afbouwinstijl-donkere-keukens-inspiratie

Geen tijd? Wij komen bij je thuis!

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd