Badkamer meubels

Badkamermeubels bestaan uit vele soorten, maten, kleuren en afmetingen. Dankzij de jarenlange ervaring van Afbouwinstijl.nl, hebben wij voor je de leveranciers hiervan al voorgesorteerd. Zo ben je altijd zeker van een kwalitatief goed meubel. Ook maatwerk badmeubelen zijn bij ons mogelijk tegen betaalbare prijzen. Dat is niet meer als normaal aangezien het badmeubel een zeer prominente rol in neemt in de badkamer. Daarnaast moet een meubel natuurlijk ook praktisch zijn.

Maak vrijblijvend een afspraak om je te laten adviseren, en dan zullen wij je stap voor stap begeleiden, om zo voor het juiste meubel te kiezen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een badkamermeubel?

Je wilt een badkamermeubel kopen, maar weet nog niet waar je allemaal op moet letten? Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de juiste afmetingen te weten. De juiste afmeting van jouw badmeubel is natuurlijk sterk afhankelijk van de ruimte van de badkamer. Het is vaak dringen in de badkamer en als de ruimte het toelaat, is een tweepersoons badkamermeubel een echte aanrader.

De uiteindelijke afmeting wordt altijd in samenspraak met u bepaalt. Heel belangrijk is om te weten dat een badmeubel altijd vrij hangend dient te worden gemonteerd. Zo is er altijd ruimte voor ventilatie. Een juiste ventilatie komt de levensduur van het badmeubel ten goede.

Badmeubels op maat

Bovenstaande badmeubels zijn maar een heel klein gedeelte van de badmeubels die we kunnen leveren of creëren (maatwerkmeubels). Belangrijk is dat deze altijd op de ruimte worden afgestemd, en uiteraard “kloppen”met de gekozen tegels. Heel vaak worden de badmeubels gebruikt om weer wat warmte terug te brengen in de veel al gebruikte grijstinten in badkamers.

Hieronder zullen we aan aantal specifieke kenmerken van badmeubels en bijgaande producten bespreken. De meest voorkomende badmeubel maten zijn 60cm, 70cm, 80cm, 90cm, 100cm, 120cm, 140cm, 160cm, 200cm. Het aantal lades van een badmeubel is vaak afhankelijk van de gekozen breedte en het model van het badmeubel.

Maatwerk badkamer

Spiegels

Een niet te onderschatten onderdeel van het badmeubel is de badkamerspiegel. Een grote spiegel maakt de badkamer “ruimer”. Een spiegelkast is zeer praktisch om de wat kleinere spullen uit het zicht op te bergen. Daarnaast zijn er spiegels niet alleen in vierkante vormen. Ronde spiegels en spiegels met organische vormen worden steeds populairder, en geven de badkamer net weer een ander look. Veel spiegels kunnen ook worden voorzien van spiegelverwarming, dit voorkomt dat de spiegel tijdens het gebruik van de badkamer beslaat.

Bij ronde spiegels en spiegels met een organische vorm is dat vaak niet realiseerbaar, maar dit kunnen we uiteraard toelichten in een persoonlijk advies gesprek.

Spiegel in de badkamer

Verlichting

Verlichting is toch wel een aandachtspuntje. Gebruik je het licht om je zelf te scheren, of om op te maken? Dan is het aan te bevelen dat het licht van bovenkomt, en kun je dit vaak bewerkstelligen met opbouwverlichting. Deze badkamerverlichting kan op de spiegel of spiegelkast gemonteerd worden, zodat het een geheel blijft.

Verlichting kan uiteraard ook gebruik worden om sfeer te creëren. Deze spiegels zijn vaak voorzien van geïntrigeerde ledverlichting en ook dit geeft zeer mooi effect. De verlichting kan jouw hele badkamer laten schijnen, maar zorgt ervoor dat jouw badkamer geen spotlight wordt. Bij Afbouwinstijl.nl hebben we verschillende soorten verlichting voor verschillende plekken in de badkamer. Hierdoor heb je een ruime keuze tussen verlichting in jouw badkamer.

Verlichting in badkamermeubels

Kwaliteit

De kwaliteit is een erg belangrijk aspect, omdat de badkamer nu eenmaal en vochtige ruimte is. Hierom is een kwalitatief badmeubel nodig voor jouw badkamer. Al onze badmeubelen voldoen aan dit soort ruimtes en zoals al eerder verteld hebben wij inmiddels 12 jaar ervaring, en zijn onze leveranciers hier ook op geselecteerd.

Echter kwaliteit is natuurlijk niet een garantie dat een meubel oneindig goed blijft. Heel belangrijk is ook hoe het badmeubel wordt gepositioneerd in de badkamer.  Dus nooit in de buurt van een inloopdouche, water komt altijd verder dan je denkt. Zorg voor een goede mechanische ventilatie, en gebruik deze ook consequent. Daarnaast hou rekening met het ophangen, sluit een meubel nooit op tegen een bestaande wand, of probeer dat in ieder geval zoveel mogelijk te voorkomen.

Maatwerk badkamer

Hoge of halfhoge kolomkast

Je zou deze keuze kunnen maken om naast jouw badmeubel ook een kolomkast te nemen. Hierin heb je de keuze tussen een hoge of een halfhoge kast. Door middel van deze kasten kun je meer spullen opbergen in jouw badkamer. Het zal er ook voor gaan zorgen dat jouw badkamer er een stuk design bij heeft. Meestal heeft de leverancier van het badmeubel, een ruime keuze uit dit soort kasten, en in verschillende hoogtes. Deze zijn te verkrijgen in bijpassende badmeubel kleuren.

Ook voor dit soort kasten geldt, wat voor badmeubels geldt. Uiteraard zijn deze van de juiste kwaliteit, echter houd hier ook rekening met de gestelde randvoorwaarden, zoals die bij badmeubels worden gesteld.

In ons van A tot Z Concept, kunnen we in dit soort kasten ook stopcontacten verwerken, wel zo gemakkelijk

Laat je inspireren door onze badkamermeubels

Dekker maatwerkmeubel

Sanibell Proline

Ichoice badmeubelen

Sanibell Ink Badmeubelen

Sanibell Ink Badmeubelen

Xani Badmeubelen

Benieuwd naar jouw droom badkamer?

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd