Verwarming in de badkamer

Aangename warmte in de badkamer is onmisbaar voor een plezierig gevoel, voornamelijk gedurende de kille maanden. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het verwarmen van een badkamer, ieder met unieke pluspunten en beperkingen.

Hieronder volgt een overzicht met aanbevelingen voor het selecteren van de juiste verwarming:

 1. Verwarmingsradiator:
  De ouderwetse maar beproefde verwarmingsradiator biedt een gezellige warmte in de badkamer. Deze komen in allerlei vormen en afmetingen, inclusief handdoekradiatorvarianten die niet alleen verwarmen maar ook de handdoeken drooghouden. Typisch zijn deze radiatoren gekoppeld aan het centrale verwarmingssysteem van de woning.

 2. Vloerverwarming:
  Voor diegenen die streven naar een vleugje luxe is vloerverwarming een opkomende favoriet in vele badkamers. Het levert een constante en gelijkmatige warmtespreiding vlak boven de tegels, wat ervoor zorgt dat de gehele kamer uitnodigend en evenwichtig warm is. Afhankelijk van de voorkeur kan vloerverwarming met elektrische systemen of op water gebaseerde systemen gekoppeld worden aan de centrale verwarming.

 3. Elektrische verwarmer:
  voor flexibiliteit en gemak kan een elektrische radiatoren of verwarmingspanelen uitkomst bieden. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en met een thermostatische bediening kan de temperatuur nauwkeurig geregeld worden. Houd er wel rekening mee dat elektrisch verwarmen duurder kan zijn in verbruik vergeleken met alternatieven, zeker als de elektriciteitsprijzen aan de hoge kant zijn waar je woont.

 4. Infraroodverwarming:
  In plaats van de lucht te verwarmen, richt infraroodverwarming zich rechtstreeks op objecten en mensen in de ruimte, wat zorgt voor een doelmatige en prettig warmteverspreiding in de badkamer. Infraroodpanelen kunnen moeiteloos op wand of plafond worden gemonteerd en bestaan in uiteenlopende formaten en stijlen.

 5. Convectieverwarmer:
  Voor wie behoefte heeft aan mobiele en snelle opwarming biedt de convectieverwarmer uitkomst; het toestel verhit koude lucht die vervolgens stijgt terwijl er doorlopend warme lucht circuleert voor een aangename temperatuur in de badkamerruimte. Hoewel bijzonder praktisch voor snelle warming, kunnen ze qua efficiëntie onderdoen voor andere vast geïnstalleerde verwarmingsmogelijkheden.

Bij het uitkiezen van voortreffelijke badkamerverwarming is het essentieel om aspecten zoals ruimtelijke grootte, budgettaire middelen, energiezuinigheid evenals persoonlijke smaak mee te wegen. Daarom is het ook aan te raden om een professionele installateur te raadplegen om te helpen bij het selecteren en installeren van de beste verwarmingsoplossing voor jouw specifieke behoeften.

Benieuwd naar jouw droom badkamer?

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd