Waar moet je op letten bij de aanschaf van een badkamer?

Het is van groot belang om liefdevol voor je badkamer te zorgen, zodat de kwaliteit en de sfeervolle uitstraling van deze ruimte bewaard blijven.

Hieronder volgt een overzicht met aanbevelingen voor het onderhouden van je badkamer:

 1. Dagelijkse verzorging:
  Neem iedere dag even de tijd om snel wat schoonheidstaken te verrichten, zoals het afvegen van je wastafel, werkbladen, douchedeuren en toilet. Denk er ook aan om water dat na een douche of bad op de vloer ligt op te dweilen, dit helpt schimmel een kalk tegen te gaan.

 2. Uitgebreidere weekbeurt:
  Gun je badkamer wekelijks een diepere reinigingsronde om tegels, vloeren, spiegels, kranen en andere oppervlakken aan te pakken. Kies daarbij voor geschikte schoonmaakproducten en laat agressieve chemicaliën links liggen om de materialen niet aan te tasten.

 3. Omgaan met schimmel en meeldauw:
  Ga geregeld na of er geen schimmel of meeldauw opkomt, vooral tussen tegelvoegen, in nissen en achter meubels. Vertrouw op producten die schimmel bestrijden en zorg voor genoeg ventilatie om vochtigheid te beheersen.

 4. Verzorging van kitranden:
  Check regelmatig of de kitranden rondom je bad, douchebak, wastafel en toilet nog intact zijn zonder scheuren of schimmel. Vervang kit waar nodig zodat lekkages geen kans krijgen.

 5. Evaluatie van sanitair en armaturen:
  Houd een oogje in het zeil voor eventuele lekkages bij kranen, toiletten en douchekoppen. Repareer of vernieuw waar nodig om waterverbruik efficiënt te houden en besparend te werken voor je portemonnee.

 6. Afvoerreiniging:
  Voorkom verstoppingen door regelmatig haar- en zeepresten uit afvoeren te verwijderen. Mocht het nodig zijn, is een afvoerreiniger of ontstopper jouw vriend voor het openhouden van de wegen.

 7. Ventilatiecheck-up:
  Zorg dat de luchtstroming binnen de badkamer optimaal blijft om vocht weg te houden en schimmel geen kans te geven door ventilatoren te onderhouden en filters indien nodig te vervangen.

 8. Vloer- en wandonderhoud:
  Houd vloeren en muren droog en schoon door frequent poetswerk; gebruik hierbij geen schurende producten die je mooie tegels kunnen beschadigen.

Regelmatige verzorging en snelle actie bij problemen helpen je jouw badkamer in topconditie te houden, terwijl je geniet van een rein en fris toevluchtsoord in je huis. Bovenkant formulier

Benieuwd naar jouw droom badkamer?

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd