Hoe kan ik mijn badkamer het beste indelen?

Het ontwerpen van de ideale badkamer is een kunst op zich; het gaat er niet alleen om dat je de beschikbare ruimte slim gebruikt, maar ook dat het eindresultaat zowel functioneel als stijlvol is.

Volg deze essentiële tips om een voortreffelijke badkamer lay-out te bekomen:

 1. Afmetingen Opnemen:
  Begin met een nauwkeurige opmeting van je badkamer, noteer lengte, breedte en hoogte. Vergeet niet om de locatie van ramen, deuren en mogelijke obstakels zoals pijpleidingen in acht te nemen.

 2. Functionele Wensen:
  Denk na over je dagelijkse behoeften in de badkamer. Of het nu gaat om een douche of bad, een toilet, wastafel, genoeg opslagruimte of zelfs een wasmachine of droger mits nodig.

 3. Een Schets Maken:
  Teken een schaalmodel om diverse design opties uit te proberen. Dit helpt je om tot de best mogelijke indeling te komen die aansluit bij jouw wensen en ruimtemogelijkheden.

 4. Prioriteit geven aan ‘natte zones’:
  Besteed extra zorg aan het positioneren van je douche, bad en wastafel. Houd rekening met bestaande aanvoer- en afvoerleidingen en zorg dat deze gebieden makkelijk bereikbaar zijn.

 5. Opbergmogelijkheden Maximaliseren:
  Verzeker dat er plaats is voor al je nodige spullen door slimme opbergideeën toe te passen zoals ingebouwde kasten, zwevende plankjes of ladekasten die functioneel zijn waardoor jouw badkamer zowel praktisch als stijlvol blijft.

 6. Belichtingsplan:
  Zorg voor voldoende verlichting door niet alleen op natuurlijk daglicht te vertrouwen; voeg passende kunstmatige lichtbronnen toe zoals wand-, plafond- en spiegellampen die kunnen helpen voor allerlei activiteiten zoals douchen, make-up aanbrengen en genieten in bad.

 7. Ventilatie Systeem:
  Een goede ventilatie in de badkamer is belangrijk om vochtproblemen en de vorming van schimmel tegen te gaan. Overweeg de mogelijkheid om een raam te plaatsen, of installeer een dakventilator of een ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd naar buiten.

 8. Ergonomische Overwegingen:
  Comfort en gebruiksgemak mogen niet ontbreken in jouw badkamerruimte. Zorg dat de wastafel goed bereikbaar is en dat er voldoende beenruimte bij het toilet is. Antislipvloeren en grepen kunnen toegevoegd worden voor verhoogde veiligheid en plezier voor alle gebruikers.

Door deze adviezen op te volgen en zorgvuldig te plannen, bent u in staat een badkamerindeling te ontwerpen die perfect aansluit bij uw persoonlijke behoeften. Zo creëert u niet alleen een functionele, maar ook een aangename ruimte die iedere dag weer een genot is om te gebruiken.

Benieuwd naar jouw droom badkamer?

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-donker-doorzichtig-scaled-v2

Welkom bij

Afbouwinstijl-logo-badkamers-keukens-vloeren-wit-doorzichtig-scaled-v2

Voorheen

logos_cre8kitchen_wit-gekleurd
logos_vloerenwarenhuis_wit-gekleurd